Så nu har jag lagt undan mitt slitna skärblad och så plockar jag fram det när jag ska skära ut kortstommar till ”ruggiga” kort. Då blir det lagom ”slitet” på själva kortstommen och resten av papperna är ju bara bra att de också blir lite ruggade så blir det mindre att rugga manuellt efteråt.
På bilden här kan man se tydlig skillnad på var jag skurit med ett fräscht skärblad och med mitt gamla "frans-skär". :-)
Underkanten är alldeles rak och fin, långsidorna fransiga och nästan färdiga att använda.
Hur jag använt de här tomtarna visar jag om några veckor... ;-)
Ett annat tips är - om ni har en liknande skärmaskin som jag har där du kan vända på bladet - är att fundera på hur du oftast skär. Jag jobbar nästan alltid mot mig, dvs drar kniven uppifrån och ner. Därför blir den sidan av kniven alltid slö fortast och när den börjar bli lite dålig vänder jag på kniven så räcker den dubbelt så länge.
Jag upplever också att kniven slits fortare när man skär i tjocka mönsterpapper/cardstocks med glitter eller blank hård yta så om jag har tid (det är ju inte alltid :-)) brukar jag sätta i ett gammalt blad när jag skär i dem.
Har ni några fler tips så fyll gärna på i kommentarna! :-)
:) Vivi
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar